Aktuális

Érettségi 2017: Elkezdődött a vizsga a börtönökben is

Országszerte elkezdődtek hétfőn a 2017-es érettségi vizsgák. A hazai büntetés-végrehajtási intézményekben 52-en futottak neki a magyarérettséginek.

Elkezdődtek hétfőn a 2017-es érettségi vizsgák, az első napon Petőfiből vizsgáztak a végzős középiskolás diákok. Ugyancsak vizsgapadba ült ma 52 jogerős szabadságvesztését töltő elítélt is, akik ugyanabban az időpontban kezdték el és addig is végezhették az érettségi feladatok kidolgozását, mint társaik.

A hazai börtönökben idén 840 fogvatartott folytat általános iskolai, több mint 1100 középiskolai, 40 pedig felsőfokú tanulmányokat, OKJ-s képzésre több mint 800-an járnak. Közülük évente átlagosan 2200-an szereznek valamilyen iskolai végzettséget, szakképzettséget.

Az érettségi vizsga mellett az elítéltek körében a legkeresettebb szakmák a festő, mázoló, tapétázó, a konyhai kisegítő, a targoncavezető, a bútorasztalos, valamint a kőműves és burkoló.

Olvass még a 2017-es érettségiről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top