Aktuális

Ez történik ma, George Clooney születésnapján

Budapesten szombat reggel 05:23-kor kel fel a Nap és 19:57-kor nyugszik. George Clooney szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. V. 6.

Ezen a napon:

1615-ben Bethlen Gábor erdélyi fejedelem és Mátyás német-római császár megkötik a nagyszombati békét, a császár biztosítja Erdély függetlenségét. 1840-ben az első postabélyeg, a “Penny Black” kiadása Angliában. 1937-ben a New Jersey melletti Lakehurstnél a hidrogénnel töltött Hindenburg léghajó, fedélzetén 72 utassal, leszálláshoz készülve kigyullad és porrá ég. Ez véget vet a német Zeppelin-programnak és a hidrogéntöltetű léghajózásnak is. 1961-ben megszületik George Clooney.

Ez történik ma, George Clooney születésnapján

A nap mottója:

Mikor úgy érezzük, hogy miénk a világ és minden, ami benne van, azokat a perceket választja ki a sors, hogy minden elromoljon.

Pelham Grenville Wodehouse

Névnap:             

Május hatodika Frida, Ivett, Ditta, Eliz, Evetke, Federika, Friderika, Ida, Ovídiusz, Szavéta, Yvett, Zsóka napja.

Május hatodikán született:

Orson Welles rendező, Temessy Hédi színész és George Clooney színész.

Időjárás:

Gomolyfelhős időre számíthatunk északkeleten, keleten kevesebb, máshol többórás napsütéssel. Főként a Dunától keletre több helyen várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között várható.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “Tele vagy negatív ítéletekkel és negatív elképzelésekkel önmagadról. Ma például hajlamos vagy azzal büntetni magadat, hogy nem vagy elég sikeres, nem vagy elég ügyes, nem vagy elég szép és így tovább.” A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top