Aktuális

Úgy gondolta, lovaglópálcával kell megnevelni a gyereket

Brutális módszerekkel büntette egy bokodi apa a fiát. Ott ütötte, ahol csak érte, a gyereket többször arra kényszerítette, hogy kukoricán térdepeljen.

A tatabányai ügyészség vádat emelt egy bokodi apa ellen, aki nevelési célzattal éveken át verte a fiát.

Az anya beleegyezésével 2013-tól az apa nevelte a 11 éves gyerekét, akit a szülő, ha rossz jegyet vitt haza, vagy ha az órán beszélgetett, esetleg nem segített a házimunkában, veréssel büntetett. Lovaglópálcával vagy szíjjal a fiú fenekére, esetleg talpára vágott, és olyan is előfordult, hogy a gyereknek a kukoricán kellett térdepelnie – olvasható az Ügyészség közleményében.

A verésekre úgy derült fény, hogy a gyerek egyszer elmondta az anyjának, aki azonnal orvoshoz vitte. A férfi erre bosszúból nem engedte el a gyereket az osztálykirándulásra.

A kormányhivatal a bántalmazások miatt megszüntette az apa nevelési jogát, a gyereket az anyjánál helyezte el. A férfi ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat, mivel az állandó testi fenyítésekkel a szülői kötelezettségét súlyos fokban megsértette. Az apa büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top