Aktuális

Befogták a falkavezért, de nem lehet mit tenni a Cserepes sori kutyákkal

Befogták a környék lakóit rémületben tartó Cserepes sori kutyafalka vezérét. Az ebrendész viszont egyedül nem tud mit kezdeni a többi állattal.

A szegedi Cserepes sor környékén az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy kóbor kutyák ijesztenek rá az emberekre. Ez addig így is fog maradni, amíg a közelben lakók nem tartják be az előírásokat, az ebrendészek ugyanis magánterületre nem mehetnek be, az ott meghúzódó kóbor kutyákat nem fogják be. 

Így reagált a szegedi környezetgazdálkodási hivatal, miután a hírekben egyre több kutyatámadásról esett szó. Mi is megírtuk, hogy egy férfira többször is rátámadtak a kutyák, de gyereket is veszélyeztettek már.

Harapásról, sérülésről még nem érkezett hír, a kutyák nincsenek megvadulva, viszont falkába verődve érthető módon nyugtalanítják a lakókat. A környéken dolgozó ebrendészt viszont éppen a lakók fenyegették meg többször. Az ebrendész most befogta a kutyafalka vezérét, így az állatok szétszéledtek, de ez csak ideig-óráig tart – hamar új vezetőt találnak maguknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top