Aktuális

Vádat emeltek az időseket átverő csalók ellen

A heves megyei nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két férfi ellen, akik 67 alkalommal csaltak ki több százezer forintos összegeket idősektől, és összesen 8,5 millió forinttal károsították meg az áldozatokat.

Tavaly januárban és februárban megnőtt Heves megyében az “unokázós” trükkös csalások száma.

Ezek olyan esetek voltak, amelyeknél a csalók az időskorú áldozatot az unoka vagy más hozzátartozó nevében telefonon hívták fel, majd különböző indokkal – egy kölcsön visszafizetése, súlyos baleset miatt a károk rendezése – pénzt kértek. Előfordult az is, hogy az elkövető magának az unokának vagy egy hozzátartozónak adta ki magát, hogy az áldozatra nagyobb hatást gyakoroljon.

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozócsoportot hozott létre, és az országos főkapitányság segítségével mostanra sikerült azonosítani az “unokázós” bűnözőket – írja a police.hu.

A 38 éves gödöllői S. Sándor és az 57 éves jászfényszarui F. József lakásán tavaly márciusban házkutatásokat tartottak, és olyan tárgyakat és eszközöket – gépjármű, készpénz, telefonok, SIM kártyák, telefonkönyvek (megjelölve a felhívott áldozatok számai), feljegyzések, bizonylatok, térképek – foglaltak le, amelyek kapcsolatba hozhatók a csalásokkal. A két férfi Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Pest, Heves, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lakó idős személyektől csalt ki több százezer forintos összegeket összesen közel 8,5 millió forint értékben. Jelenleg előzetesben vannak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top