nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Felfüggesztették a gödi otthon vezetőjét, azonnali vizsgálatot rendeltek el

Felfüggesztették a gödi otthon vezetőjét, azonnali vizsgálatot rendeltek el

Miután kiderült, hogy bántalmazzák a gyerekeket és a felnőtteket a gödi, állami fenntartású Topház Speciális Otthonban, az Emmi azonnal rendkívüli vizsgálatot rendelt el, az intézmény igazgatóját pedig felfüggesztették.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak tartja a gödi speciális otthonban történteket az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága – olvasható az erről kiadott közleményben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma rendkívüli vizsgálatot indított az otthonban, eredményéről a vizsgálat lezárulta után ad tájékoztatást. A Emmi oldalán azt is közölték, hogy a kormány célja, megszüntetni a nagy intézményeket, az ott lakó, fogyatékos és pszichiátriai beteg embereket pedig családiasabb környezetben elhelyezni. A kiváltási program keretében a gödi TOPhÁZ Speciális Otthont is bezárják a közeljövőben.

Addig is a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mint az intézmény fenntartója azonnal felfüggesztette a gödi intézmény igazgatóját, és új vezetőt fognak kinevezni.

A Mental Disability Advocacy Center (MDAC) Kényszerzubbony és elkülönítés című jelentéséből derült ki, hogy a 220, fogyatékossággal élő embert gondozó otthonban kegyetlenül bánnak a betegekkel. A többszörös fogyatékossággal élő embereket például rácsos ágyakba teszik, zárt ajtók mögé kényszerítik a betegeket, volt, hogy kényszerzubbonyt adtak egy fiatal fiúra, nyílt sebeket hagytak kezeletlenül, és több lakó alultáplált volt. A jelentés alapján volt, akit ágyhoz kötve találtak elsorvadt izomzattal.
 
Megosztás Facebookon