Aktuális

Stephen Hawking: Ideje új otthon után néznünk

El kell hagynia a Földet az emberiségnek, ha biztosítani szeretné a faj hosszú távú túlélését, ehhez száz éven belül gyarmatosítani kell egy bolygót – véli Stephen Hawking legújabb filmjében.

Új dokumentumfilmmel jelentkezik a BBC-n Stephen Hawking. A világhírű fizikus szerint az emberiségnek a hosszú távú túlélés érdekében az elkövetkező 100 évben gyarmatosítania kell egy bolygót. Ha az nem is jön össze, a Földet mindenképpen el kell hagynunk a klímaváltozás, a túlnépesedés, a világjárványok és az esetleges aszteroidabecsapódások miatt, hogy biztosítsuk a faj túlélését.

Az Expedíció az új Földre című filmben Stephen Hawking távoli földi vidékekre látogatva azt vizsgálja, hogyan tudnának az emberek az űrben élni. A fizikus már korábban is felvetette a gyarmatosítás szükségességét, csak tavaly még 1000 évet adott az emberiségnek. Akkor úgy vélte, a meghódított bolygók nehezen válnának önfenntartóvá.

Inforádió

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top