Aktuális

Május 14-től újra megáll a metró a Kossuth téren

A Budapestre megérkezett hét darab felújított metrószerelvényből a múlt hét óta három már menetrend szerint közlekedik a 3-as vonalán, és várhatóan május elején még egy szerelvény kerül forgalomba. További jó hír, hogy hamarosan újra megáll majd a 2-es metró a Kossuth téren.

A Magyar Időknek a BKV azt nyilatkozta, hogy az oroszországi vállalkozó, a Metrovagonmas telephelyén jelenleg két szerelvény van felújítás, korszerűsítés alatt, vélhetően azok is nemsokára Budapestre érkeznek. A tervek szerint a BKV havonta két-két korszerűsített szerelvényt fog forgalomba állítani. Várhatóan 2018 nyarára a 222 kocsi mindegyikében utazhatunk majd a fővárosban. 

A lap szerint a Panda becenevére hallgató járművek üzembe helyezését követően, az első napokban jelentkezett hibákat haladéktalanul elhárították.

A tervek szerint május 14-től pedig ismét használható lesz a 2-es metró Kossuth Lajos téri állomása – ezt már a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte. Az állomást tavaly decemberben zárták le, mert lebontották az állomás felszíni csarnokának is helyet adó Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) székházát. Az első tervek szerint három hónapig lett volna zárva a metróállomás, amelyet a Deák Ferenc tér felől az M2A pótlóbusszal, a Batthyány tér felől pedig a D2-es hajójárattal lehet az újranyitásig megközelíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top