Aktuális

Így alakul az ünnepi nyitvatartás 2017. május 1-én

Május 1-je munkaszüneti nap, ez vonatkozik a legtöbb áruház, bolt és üzlet dolgozóira is. Nézzük, mi lesz azért nyitva, ha szükség lenne egy gyors bevásárlásra.

Május 1-én hétfőn a legtöbb üzlet zárva tart. Figyeljünk erre, de azért pánikolni sem kell, hiszen előtte, vasárnap, és az utána következő napon, kedden is a megszokott nyitvatartással várják vásárlóikat a boltok.

Május 1-jén ZÁRVA tartanak

A bevásárlóközpontok, plázák, a nagyobb bolthálózatok üzletei és a szupermarketek a május 1-jei ünnepi nyitvatartás szerint zárva lesznek. De ugyanez vonatkozik a hivatalokra, a bankokra, a múzeumokra és a közintézményekre is. Ha tehát otthon szeretnénk tölteni ezt a napot és bevásárolnánk, figyeljünk az üzletek május 1-jei nyitvatartására.

Május 1-jén biztosan nyitva lesznek

Sokan azonban esetleg egy otthoni teraszos vagy kerti grillezéssel töltik a május 1-jét, ilyenkor előfordulhat, hogy valami hiányzik a partihoz. Ha kiderül, hogy nem vettünk faszenet, ne essünk kétségbe, a benzinkutak május 1-jén is nyitva lesznek. Sőt a benzinkúton lévő élelmiszerboltokban tudunk plusz sört is venni, ha esetleg kevés lenne.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szórakozni lehet május 1-jén

Az üzletekkel ellentétben május 1-jén a mozik, szórakozóhelyek, kávézók és éttermek többsége nyitva lesz. Figyeljük viszont május 1-jén a gyógyszertárak nyitvatartását, hiszen ezen a napon csak az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva. Keressük környezetünkben a legközelebbi ügyeletes patikát! Ami ezen túl biztosan nyitva lesz május 1-jén: a vasúti és buszpályaudvarokon lévő üzletek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top