Aktuális

18 milliót fizetett a fénymásolt eurókért a nyíregyházi férfi

Durván átverték azt a nyíregyházi férfit, aki több mint 18 millió forintot fizetett a fénymásolt, hamis eurós bankjegyekért.

A Magyar Nemzeti Bank hivatalos devizaárfolyama szerint egy euró 309,33 forintot ért január 3-án. Ennél kedvezőbb áron, 302 forintért kínálta egy férfi Debrecenben a valutát. Az eladó és a debreceni vevő az utcán beszélték meg a találkozót. Miután utóbbi megvizsgálta a bemutatott bankjegyek eredetiségét, pontosan 18 millió 120 ezer forintott fizetett az eladónak a 60 ezer euróért.

Az eladó egy fekete, számzáras táskát tett a vásárló autójába, azt állítva, abban van az összes pénz, majd elment megvizsgáltatni az euróért kapott forint bankjegyek valódiságát. Az eladó férfinak nyoma veszett, még a telefonján sem tudta vevője elérni, aki a táskát felfeszítve döbbent rá, a milliókat fénymásolt, hamis eurós bankjegyekért fizette ki.

A haon.hu úgy tudja, a nyíregyházi férfi március 20-án bejelentést tett a rendőrségen, hogy egy férfi kedvezményes áron kínált ismerősének eurót, és könnyen elképzelhető, az illető ugyanaz, mint aki őt januárban becsapta.

A rendőrök még ugyanazon a napon elfogták a román Constantin D.-t, akit az átvert férfi felismert. A román férfi ellen jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

18 milliót fizetett a fénymásolt eurósokért (a fotó illusztráció!)
18 milliót fizetett a fénymásolt eurósokért (a fotó illusztráció!)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top