Aktuális

Rabszolgaként tartotta honfitársait a tajvani férfi

Kiutasították Magyarországról azt a tajvani férfit, aki 34 honfitársát tartotta embertelen körülmények között, miközben ők illegális sportfogadási oldalt üzemeltettek a megbízásából.

Pár héttel ezelőtt mi is megírtuk, hogy bordélyházat számoltak fel a rendőrök, ahonnan 34 thaiföldi lányt menekítettek ki. Közben kiderült, hogy thaiföldi, hanem tajvani, nem bordély, hanem illegális fogadóiroda működött Budapesten, a Bimbó úton. A lányok nem prostituáltak, hanem a tajvani főnök beszervezett és rossz körülmények között tartott, illegálisan foglalkoztatott munkavállalói voltak.

A lányokat a tajvani férfi még az előtt szervezte be a munkára, hogy 2017 márciusában három hónapos vízummal Magyarországra érkezett volna. Budapesten egyből kibérelte a Bimbó úti ingatlant, majd lassacskán megérkeztek a tajvani dolgozóik is, akiknek internetes fogadásokra alkalmas weboldalt kellett létrehozniuk.

A dolgozók valószínűleg nem ilyen munkára és szállási körülményekre szerződtek: lakó- és munkahelyük ugyanabban a besötétített ablaküvegű helyiségben volt. A természetes fénytől elzárva kialakított, szellőzetlen, rossz szagú helyiségek a minimálisan elvárható körülményeknek, illetve higiéniai feltételeknek sem feleltek meg, valamint sértették az emberi méltóságukat.

Azt sem hagyhatta figyelmen kívül a bíróság, hogy a 34 tajvani állampolgár keresőtevékenység célú tartózkodási engedély iránti kérelmet nem terjesztett elő, ennek hiányában pedig a törvény értelmében keresőtevékenységet sem folytathattak volna Magyarországon.

A tajvani férfi ellen harmadik országbeli állampolgár jogellenes foglalkoztatása bűntette miatt indítottak eljárást, gyorsított eljárásban bíróság elé állították, ahol őt a bíróság 28 nap elzárásra ítélte, illetve 4 évre kiutasította Magyarország területéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top