nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Kiskutyája miatt emberöléssel vádolják

Kiskutyája miatt emberöléssel vádolják

Gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélhetik el azt a karancslapujtői nőt, akinek kistestű kutyája egy motoros halálát okozta.
NLCafé
f Ajánlom

Kiszaladt az utcára egy 61 éves karancslapujtői nő kutyája, és ez közvetve egy motoros halálát okozta. Az eset még tavaly áprilisban történt, amikor a nyitva hagyott kertkapunk a kiskutya kiszökött, majd az ekkor motorkerékpáron érkező 63 éves férfi elé ugrott. A férfi bár fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni, a kutyát elütötte, ő pedig az úttestre zuhant.

A motoros hiába viselt bukósisakot, sorozatos bordatörést és agyzúzódást szenvedett, illetve a jobb oldalán légmell alakult ki. A sérült férfi a folyamatos kórházi kezelés ellenére a baleset után egy hónappal elhunyt.

A karancslapujtői nő már tíz éve tartotta a kiskutyát az udvarán és tudta róla, hogy szeret elszökni, mégsem tett meg semmit annak érdekében, hogy ez ne következzen be. A bíróság úgy látta, hogy a nő megszegte a KRESZ szabályát, amely szerint állatot az út közelében magánterületen is csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne juthasson ki.

A büntetlen előéletű nő ellen a főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Balassagyarmati Törvényszéken, a vádiratban felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és 157.000,- Ft bűnügyi költség megtéríttetését indítványozta.

Megosztás Facebookon