Aktuális

Havazás és homokvihar a Kárpát-medencében – fotók

A Normafánál és a Mátrában a havazás okozott fennakadásokat, Zala megyén homokvihar söpört végig, de a környező országokban is komoly gondokat okoz a télies időjárás.

Az egész országban komoly fennakadásokat okoz a télies időjárás. A hóesésben megcsúszott és elakadt egy autóbusz Mátraszentimre közelében:

Fotók: MTI
Fotók: MTI

A Normafánál viszont szánkózni is lehetett:

Fotók: MTI
Fotók: MTI

A Zala megyei Magyarszerdahely közelében homokvihar pusztított:

Fotók: MTI
Fotók: MTI

De nemcsak Magyarországon havazott, hanem a környező országokban is. Hullott a hó a közép-horvátországi Gorski Kotárban és Likában is. A horvát hatóságok felhívják az autósok figyelemét, hogy a téli útviszonyok esetén szükséges elővigyázatossággal, lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. 

A viharos erejű szél és a heves esőzések okoznak gondot Boszniában, Montenegróban és Macedóniában. A kedd este óta tartó havazás miatt fennakadások vannak a forgalomban Bosznia-Hercegovina egyes vidékein is. Reggelre vékony hóréteg borította a vajdasági Szabadkát, Újvidéket és Nagybecskereket. Esik a hó a Montenegróhoz közeli Nova Varosban és Prijepoljéban, valamint a közép-szerbiai Čačakon. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top