Aktuális

Népligeti gyilkosság: nem a soroksári futónő gyilkosa ölt

A rendőrség a DNS-nyomok alapján egyértelműen kizárta, hogy a soroksári futónő gyilkosa végzett volna a Népligetben egy asszonnyal.

Bár a két gyilkosság között van néhány azonosság, a rendőrség egyértelműen kizárja, hogy a soroksári és a tavaly októberi népligeti emberölés elkövetője ugyanaz a személy lenne – írja a Bors. A lap úgy tudja, a rendőrség összevetette a két helyszínen talált DNS-mintát, és a vizsgálat alapján kizárták, hogy a gyilkosságokat egy ember követte el.

A soroksári Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én megtámadták futás közben, megerőszakolták, majd brutális kegyetlenséggel megölték. A rendőrség szerint két elkövető végzett vele, testét lemeztelenítve találták meg. A negyvenéves S. Erzsébet holttestét tavaly október 13-án, a Népligetben találták meg. Őt is levetkőztették, fejét több erős ütés érte.

A Bors az ORFK-tól megtudta, a két gyilkosság helyszínén talált DNS-nyomokat összehasonlítják az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével is. Eddig ez sem vezetett eredményre.

Olvass még többet a gyilkosságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top