Aktuális

Ez történik ma, Gesztesi Károly születésnapján

Budapesten vasárnap reggel 05:55-kor kel fel a nap, és 19:30-kor nyugszik. Gesztesi Károly szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IV. 16.

Ezen a napon:

1514-ben Bakócz Tamás bíboros pápai legátusként közzéteszi X. Leó pápának a törökök ellen keresztes hadjáratot hirdető bulláját; a keresztes hadak vezetésére Dózsa György kap megbízást. 1865-ben a Pesti Naplóban (név nélkül) megjelenik Deák Ferenc híres “húsvéti cikke”, amely fordulópontot jelent a kiegyezéshez vezető úton (e nap akkor is húsvétra esett, innen a történelmi név). 1963-ban Gesztesi Károly szülinapja. 2003-ban Magyarország (kilenc másik országgal együtt), Athénben aláírja az Európai Unióhoz csatlakozási szerződést, amely alapján 2004. május 1-től uniós tagállammá válik.

Ez történik ma, Gesztesi Károly születésnapján

A nap mottója:

“A szülők soha nem tudják megítélni, a gyerekek mennyire komolyan veszik a dolgokat.” – Szvetlana Alekszijevics

Névnap:             

Április tizenhatodika Csongor,  Bánk, Benedek, Benediktusz, Bernadett, Bernadetta, Cecil, Enikő, Joachim, Joáhim, Joakim, József, Lambert, Lamberta, Tercia, Zonga, Zongor napja.

Április tizenhatodikán született:

Peter Ustinov és Gesztesi Károly színész

Időjárás:

Kezdetben borult lesz az ég, majd napközben felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Elszórtan valószínű záporeső. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a vasárnapi horoszkóp: “Mit szeretnél újrakezdeni? Itt a megújulás ideje, amikor a körülötted induló változások egy teljesen új szintre emelhetnek, és egy teljesen más dimenzióba repíthetnek.” A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top