Aktuális

A Pink Floydról neveztek el egy új rákfajt

Progresszívrock-rajongó tudósok a Pink Floyd együttesről neveztek el egy új rákfajt.

A Synalpheus pinkfloydi nevű faj hatalmas rózsaszín ollóját arra használja fel, hogy olyan hangos zajt keltsen, amelynek segítségével megöli a kishalakat. Képes 210 decibel erősségű hangot kelteni, ami hangosabb egy rockkoncertnél – adta hírül szerdán az Oxfordi Egyetem honlapján.

A tudóscsoport már évekkel ezelőtt megfogadta, hogyha talál egy új rózsaszínű rákfajt, a rockegyüttesről fogja elnevezni.

Az új rákfajt könnyű felismerni jellegzetes ollójáról (Fotó: Oxford University)
Az új rákfajt könnyű felismerni jellegzetes ollójáról (Fotó: Oxford University)

A fajt a közép-amerikai Panama csendes-óceáni partjainál találták a tudósok, köztük Sammy De Grave, az Oxfordi Egyetem Természettörténeti Múzeumának vezetője, aki gyermekkora óta nagy Pink Floyd-rajongó.

“14 éves korom óta hallgatom a Floydot, amióta a The Wall című lemezük megjelent” – magyarázta a tudós. Ez az első alkalom, hogy rákfélét neveztek el a legendás angol rockegyüttesről.

Vicces kedvű tudósok korábban is neveztek már el állatokat hírességekről. Van olyan légy, amely Beyoncé (Scaptia beyonceae), darázs, amely Shakira (Aleiodes shakirae), medúza, amely Frank Zappa (Phialella zappai), medveállatka, amely Madonna (Echiniscus madonnae), béka, amely Ozzy Osbourne (Dendropsophus ozzyi), és pók, amely David Bowie (Heteropoda davidbowie) nevét viseli.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top