Aktuális

Hoppá, fölemelték a sebességhatárt Budapesten

Budapest egyik rendkívül forgalmas kivezető útján váratlanul felemelték a sebességhatárokat. Ezentúl sem érdemes ész nélkül nyomni a gázpedált, de az biztos, már így is jóval gyorsabb a környék közlekedése.

Könnyen lehet, ha mindennap jártok az Osztyapenkó felé, akkor sem tűnt fel, hogy a napokban fölemelték a sebességhatárokat. Az M1-es és M7-es autópályák közös ki- és bevezető szakaszain, a Sasadi út környéken mostantól már 70-es és 80-as táblák jelezik a sebességkorlátozást. Korábban a környéken mindössze 50-nel lehetett hajtani.

A Vezess.hu szerint gyakorlatilag senki sem tartotta be a tiltást, viszont könnyen belefuthatott bárki a traffipaxos ellenőrzésekbe. Mostantól legalább már ettől nem kell tartani, az autópálya kivezető szakasza jóval gyorsabbá vált.

Azért nem minden változott a környéken. A videó tanúsága szerint, az aszfalton továbbra is ott virít az 50-es korlátozás. A KRESZ szabályai szerint ugyanakkor az aszfaltjelzéseket a táblák mindenkor felülírják, szóval, nincs miért aggódni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top