Aktuális

Abszinttal leöntötte, majd meggyújtotta barátját egy szegedi fiú

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy elfajult buliban felgyújtotta a barátját. A barát nem akart segítséget hívni, mert korábban körözést adtak ki ellene.

A vádlott 19 évesen, hasonló korú társaival bulizott 2016. július 30-án, Szőregen egy házibuliban – áll az ügyészség közleményében. Rengeteget ittak, majd elindultak Szeged belvárosa felé, ahova magukkal vitték az el nem fogyasztott szeszes italokat is, köztük egy 70 százalékos alkoholtartalmú abszintot is.

Szeged belvárosában a társaság tovább italozott, amikor is a vádlott és a sértett között nézeteltérés támadt amiatt, mert a sértett nem vett üdítőt a barátjának. Az ügyészség szerint a vádlott a padon félmeztelenül ülő sértett nyakára és hátára a félliteres üvegből mintegy 2 dl mennyiségű abszintot öntött, majd az öngyújtóval meggyújtotta.

Az alkohol végigfolyt a sértett felsőtestén, azonnal meggyulladt és égni kezdett. 

A szerencsétlen férfi megpróbálta előbb kezével, majd a földön hemperegve eloltani a lángot. A társaság többi tagja egy ott levő széttört dinnye levébe forgatták bele a sértettet, így próbálva eloltani az égő abszintot. Ez végül mintegy 30 másodperc múlva sikerült nekik, míg a vádlott végignézte mindezt, de az oltásban nem vett részt.

Társai a fájdalomtól üvöltöző sértetthez mentőt akartak hívni, és egy szökőkútban hűtötték a megégett bőrét, a segítségnyújtásról a sértett azonban elzárkózott, és a helyszínről elfutott, mert egyébként is “más okból kifolyólag körözés volt ellene kiadva”.

Végül három nap múlva egy igazoltatás során a rendőrök észlelték rajta az égésnyomokat, és elvitték orvoshoz. A sértett nyolc napon túl gyógyuló, a testfelület 10 százalékát érintő első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top