Aktuális

Válogatós volt a kamionokat fosztogató magyar bűnbanda

Kamionokat fosztogatott egy rablóbanda az M0-s autóút és az M5-ös autópálya parkolóiban. Támadásaikat előre megszervezték, a nagyobb akciókhoz külön teherautót béreltek.

Hét férfi ellen emelt vádat a Monori Járási Ügyészség, akik parkolóban várakozó kamionok rakteréből loptak el különböző dolgokat 2014 és 2015 között. A vádlottak jól ismerték az M0-s autóút és az M5-ös autópálya melletti pihenőhelyeket, ahol a magyar és a külföldi árufuvarozó cégek kamionvezetői a pihenőidejüket töltik.

A rablók kihasználták, hogy ezeket a parkolókat senki sem őrzi, így a fülkében alvó sofőrök kamionjainak rakterét felhasították, bejutottak a raktérbe, és onnan különböző árukat loptak el: műszaki cikkeket, járműalkatrészeket, gumiabroncsot, élelmiszert, játékokat, bort tulajdonítottak el 30 000 forinttól 1,5 millió forintig terjedő értékben. Sokszor csak felhasították a ponyvát, de meglátva az árut, például paradicsomkonzervet, továbbálltak.

A lopásokat a férfiak előre megtervezték, eldöntötték, hogy az adott bűncselekményt mikor és hol követik el, abban kik vesznek részt. A saját járműveik mellé, ha szükségesnek érezték, minél nagyobb rakterű gépkocsit béreltek.

A  Monori Járási Ügyészség 41 eset miatt  jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a vádlottakat, akik közül hárman előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top