Aktuális

Csomagtartóból árult kiskutyákat mentettek

Egy autó csomagtartójából árultak kiskutyákat egy Maglódi úti szupermarket parkolójában. A kiskutyákat elkobozták, most karanténban vannak.

Összesen 8 kiskutyát mentettek ki hétfőn egy zugárus markaiból a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálat munkatársai, akiket a 10. kerületi rendőrkapitányság riadóztatott, miután bejelentést kaptak az illegális állatkereskedelemről: egy férfi kiskutyákat árul Budapesten, a Maglódi úti Lidl parkolójában.

A helyszínen az állatvédelmisek egy autó hátsó ülésén kettő, a csomagtartóban további hat baba korú kutyát találtak, akik a saját ürülékükben, víz és élelem nélkül voltak. Az állatok tulajdonosa letagadta az árusítást, ő csak elajándékozni hozta ki a parkolóba a kutyusokat, szerinte legfeljebb egy napot tölthettek a csomagtartóban. A kutyákhoz hatósági állatorvost hívtak, aki megállapította a hanyag tartási körülményeket, és elrendelte a kiskutyák elkobzását – írták Facebook-oldalukon az állatvédők.

A férfi nem ismeretlen az állatvédők előtt, januárban egy hathetes, férges kölyköt koboztak el tőle az állatvédelmi járőrszolgálat tagjai. A most elkobzott kiskutyákban sincs csip, nincsenek oltva sem, ezért karanténba kerülnek, és csak reménykednek, hogy nem lesz velük semmi probléma.

A férfit állatkínzásért feljelentették a rendőrségen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top