Aktuális

Kimaxolta a szabálytalanságot a 18 éves tatabányai ámokfutó

A 18 éves tatabányai fiatal mondhatni kimaxolta a szabálysértést, ugyanis mindent elkövetett, amit a KRESZ megtilt az autóvezetőknek. Járművét persze ripityára törte, csoda, hogy barátaival együtt egyáltalán túlélte a balesetet.

Mégcsak 18 éves a durva balesetet okozó tatabányai fiú, de a járásbíróság korábban már eltiltotta a járművezetéstől.

A fiatal férfi két haverjával vasárnap hajnali fél 4-kor rendszám nélkül vezette autóját Tatabányán. A Népház úton haladtak, amikor a Vájár köz kereszteződéséhez érve, egy enyhe jobbra ívelésű útkanyarulatban túl nagy sebességgel hajtottak, így a sofőr elveszítette uralmát az autó felett. Fékezett ugyan, de átcsúszott a szemközti sávba, majd az útpadkára, onnan pedig  egy kandelábernek csapódott. Az ütközéstől a jármű megperdült, végül egy kerítésnek ütközve állt meg. A fiatalok kikászálódtak a ripityára tört autóból, majd megpróbáltak eltűnni a közúti baleset helyszínéről.

A kiérkező rendőrök egy közeli utcában igazoltatták a három fiatalembert. Ekkor derült ki, a sofőrnek jogosítványa sincs már, és az autót is kivonták ideiglenesen a fogalomból. Megszondáztatták a vezetőt, akiről az is kiderült, ittasan ült a volán mögé. A 18 éves fiatal elismerte bűnösségét, s őt a rendőrség őrizetbe vette.

A balesetben az autót vezető fiú könnyebben, míg két utasa súlyosan sérültek.

Csoda, hogy megúszták a balesetet a fiatalok
Csoda, hogy élve megúszták a balesetet a fiatalok – fotó: Police

Minden szabálytalanságot elkövetett a 18 éves sofőr 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top