Aktuális

Vak férfi bokájára csukta az ajtót a szegedi buszsofőr

Odacsukta az ajtóhoz a vak férfi bokáját a figyelmetlen buszsofőr Szegeden. Mindez azért történhetett, mert a vezető egyszerűen nem várta meg, hogy az utas kutyájával együtt leszálljon a buszról.

Az eset még az elmúlt héten történt. A szegedi 20-as autóbusz vezetője rácsukta az ajtót a vak férfi bokájára. János emiatt napokig sántított. Az utasok kiabáltak a buszsofőrnek, amikor látták, a vak férfi még le sem szállt a járműről, a vezető erre újra kinyitotta az ajtót, majd amikor János kutyájával együtt megállt a busz mellett, még csak elnézést sem kérve, elhajtott. A férfi panasszal fordult a közlekedési vállalathoz, de még csak válaszra sem méltatták. 

János szerint a buszsofőrök gyakran figyelmetlenek, többször előfordult, hogy nem állnak be rendesen a megállóba a járdasziget mellé, nem várják meg, amíg ülőhelyet keres vagy megkapaszkodik a buszon. Akad arra is példa, hogy olyan hirtelen fékeztek, amitől a vak férfi elesett, az ellenőrök segítették ki a székek közül.

A Szegedma megkereste a közlekedési társaságot, ahol azt válaszolták, “A járművezetőnek különös figyelmet kell fordítania a mozgásában korlátozott, gyermekkocsival, kisgyermekkel utazó vagy bármilyen szempontból nehezebben közlekedő utasokra, szükség esetén segítenie kell az utazásban történő részvételt.”

Hogy akkor mégis miért nem teszik, az rejtély marad…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top