Aktuális

86 millió forint adót csaltak el a testvérek

Lecsapott a NAV egy Komárom-Esztergom megyei testvérpárra, mert 86 millió forint mértékben követettek el adócsalást. A két férfi hentesboltokat és üzemet is működtetett.

A NAV nyomozásának eredményeként kiderült, a testvérek 86 millió forint áfát csaltak el. Az adónyomozók 243 millió forint értékben zárolták a testvérek ingatlanvagyonát és 8 millió forint készpénzt az okozott költségvetési kár megtérülése érdekében.

A gyomozás adatai szerint a Komárom-Esztergom megyei testvérpár elsősorban Ausztriából és magyar beszállítóktól szerezte a húsárut, majd papíron román, angol és szlovák cégeknek adták tovább. A valóságban a hentesárut belföldön értékesítették, így tüntették el a hazai árusítást után kötelezően befizetendő áfát.

Az akció során a pénzügyi nyomozók 42 helyszínen tartottak házkutatást, iratokat foglaltak le, a két férfi mellett 15 tanút is kihallgattak.

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság revizorai foglalkoztatotti, leltár- és online pénztárgép ellenőrzést végeztek, míg Nébih szakemberei a húsok követhetőségét vizsgálták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top