nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Új vasúti megállók létesülnek Budapesten

Új vasúti megállók létesülnek Budapesten

Új vasúti megállók épülhetnek Budapesten, miután megtalálták a megfelelő kivitelezőt. A feladat az, hogy Ferencváros és Kelenföld között három vágányra bővüljön a jelenlegi kétvágányos pálya.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Új megállókat is hoz majd a főváros következő vasúti fejlesztése. Már keresi a kivitelezőt a kormány, aki a Ferencvárosi pályaudvar és Kelenföld közötti jelenleg kétsávos vasúti pályát háromsávosra bővíti majd. Ehhez kiírták a  tervezői közbeszerzést. A beruházás részeként új vasúti megálló épül majd Danubius és Népliget-Fradiváros néven.

Ezt a pályaszakaszt érinti a felújítás:

Noha nem a kivitelezőnek kell megépítenie, de a kiírás megemlíti, hogy “bár a tervezendő szakasz tervezési határai közé ékelődik a Déli összekötő vasúti Duna-híd, ennek előkészítését nem tartalmazza a kiírás” – írja a Magyar Építők.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon