Aktuális

Totális káoszt okozhat a közlekedésben a BKV-sztrájk

Összeomolhat Budapest közlekedése a BKV sztrájkja miatt. Ha nem születik megegyezés a közlekedési vállalat és a szakszervezetek között, totális káosz okozhat az április 18-án kezdődő háromnapos munkabeszüntetés.

Szerdán reggel 9-kor kezdődött az egyeztetés a BKV és a szakszervezetek között az április 18-án kezdődő sztrájk elégséges szolgáltatásáról. Az Index információi szerint a VTDSZSZ és a BKSZSZ, a közlekedési vállalat két legnagyobb szakszervezete a következő elégséges szolgáltatási tervezetet adja elő a tárgyaláson.

Így közlekednek a járatok a BKV-sztrájk idején

  • április 18-án a fokozatosság elvét szemmel tartva mindössze néhány járatot érint a munkabeszüntetés
  • a következő napokban a tervezet szerint reggel 6 óra és délután 6 óra között minden járat a menetrend szerint közlekedik, este 6 órától a BKV dolgozói beszüntetik a munkát, a tömegközlekedés teljesen leáll Budapesten. Ezzel a változattal a szakszervezet ugyanis teljesíti a törvényben előírt 66 százalékos szolgáltatást.

A teljes leállás egészen biztosan káoszt okoz Budapesten, hiszen este 6 órakor még javában tart a délutáni csúcsforgalom.

Ahogyan azt korábban megírtuk, a BKV dolgozói április 18-án 0 órától 3 napos sztrájkba kezdenek, a munkabeszüntetést április 24-én már 5 naposra hosszabbítják meg. A sztrájk azokat a járatokat nem érinti, ahol a VT-Arriva vagy a Volánbusz szolgáltat. A HÉV is közlekedik, hiszen tavaly óta a MÁV üzemelteti.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top