Aktuális

Szentpétervári robbantás: rengeteg életet mentett meg a metróvezető

A detonációt követően helyes döntést hozott a metró vezetője. Sokan köszönhetik neki az életüket.

Nem állította meg a metrót a robbanás után a szentpétervári földalatti szerelvényt vezető férfi, aki ezzel a döntésével rengeteg ember életét mentette meg – írja a karpathir.hu az Interfax hírügynökségre hivatkozva.

Szentpétervári robbantás: rengeteg életet mentett meg a metróvezető

A detonáció két állomás között, az alagútban következett be, a  metróvezető azonban továbbhaladt a szerelvénnyel a következő állomásig, ami helyes döntésnek bizonyult. Abban az esetben ugyanis, ha az alagútban azonnal megáll, megnehezítette volna a menekülést, illetve azt, hogy a mentők mielőbb elláthassák a súlyos sérülteket. 

A hivatalos jelentések szerint a merényletben 11 embert halt meg, és további 45 ember megsérült. A hatóságok a 22 éves, kazah állampolgárságú Makszim Arisevet gyanúsítják az  öngyilkos metrórobbantás elkövetésével, a kirgiz titkosszolgálatok jelentése szerint viszont a szintén 22 éves, kirgizisztáni születésű, de orosz útlevéllel rendelkező Akbarzson Dzsalilov követte el a merényletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top