Aktuális

Börtönbe kerül a részegen repülni akaró pilóta

Elítélte a bíróság azt a szlovák pilótát, aki részegen akart felszállni egy repülőgéppel szilveszter éjjelén Kanadában, de szerencsére elájult a pilótafülkében. A férfi nyolc hónap börtönt kapott.

Bűnösnek találta a bíróság Miroslav Gronych pilótát, aki szilveszterkor részegen akart vezetni egy chartergépet Kanadából Mexikóba és ezzel 99 utas és az öttagú személyzet életét veszélyeztette volna. A szlovák férfi büntetése 8 hónap börtön illetve 100 kanadai dollár. Gronych már március 21-én bűnösnek vallotta magát.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, az év utolsó napján Gronych ittas állapotban érkezett a Boeing 737-es gép pilótafülkéjébe, amivel Kandából Mexikóba kellett volna repülnie. A személyzetnek feltűnt a repülőgép kapitányának különös viselkedése, majd a pilóta el is ájult a pilótafülkében. Ez után értesítették a rendőrséget, amely őrizetbe vette.

A férfi véralkoholszintje két órával az elfogása után is a megengedett 0,8 ezrelék háromszorosa volt. A gép végül egy másik pilótával indult a mexikói Cancúnba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top