Aktuális

300 km/h felett törte össze a Lamborghinit az M7-esen

Másodfokon is elítélték azt a 38 éves férfit, aki kis híján megölte barátját és saját magát is, amikor elvesztette uralmát a neonzöld Lamborghini felett és 300 km/h feletti sebességgel csapódtak neki a szalagkorlátnak az M7-esen.

Bizonyára többen emlékeztek arra,  amikor pár éve egy Lamborghini égett porig az M7-es autópályán, miután balesetet szenvedett. Az eset azért vált annyira közismertté, mert az autó utasa végigvideózta a száguldást és a balesetet is, a videót végül a rendőrség töltötte fel az internetre.

A Kaposvári Törvényszék a napokban megalapozottnak találta, és helybenhagyta az ügyben korábban eljáró elsőfokú bíróság döntését, miszerint a sofőr bűnös közúti baleset gondatlan okozásának vétségében. Büntetését egy év, három évre felfüggesztett fogházbüntetésben állapították meg, és három évre eltiltották a vezetéstől is. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a vétkes sofőr fizette sérült barátja gyógykezelésének költségeit.

2014-ben a sofőr csak kölcsönkapta egy ismerősétől a Lamborghini Huracánt, majd több mint 300 kilométeres óránkénti sebességgel az M7-es szegerdői szakaszán elvesztette uralmát a jármű felett, és nekicsapódtak a szalagkorlátnak, aztán egy hídperemnek, majd ismét a szalagkorlátnak és végül a vízelvezető árokban állt meg a kocsi.

A vezető kihúzta a balesetben súlyos egészségkárosodást szenvedett utasát a felborult autóból, amely ezután kigyulladt, és kiégett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top