Aktuális

DNS-e buktatta le a csecsemőgyilkos anyát 19 év után

Tizenhat évesen megölte csecsemőjét, tizenkilenc év múlva bukott le, és nem kell börtönbe mennie annak a székesfehérvári nőnek, aki felett most mondott ítéletet Székesfehérvári Törvényszék. Az ítélet nem jogerős.

Nem jogerősen két év fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésére ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a nőt, aki még fiatalkorúként különös kegyetlenséggel megölte csecsemőjét 1998 októberében. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlott és védője viszont tudomásul vette a törvényszék ítéletét.

A vád szerint az akkor 16 éves vádlott Székesfehérváron élt szüleivel, és egyedül nevelte egyéves gyermekét, ám újra teherbe esett, amit titkolt családja elől. 1998. szeptember 30-áról október 1-jére virradó éjjel életképes gyermeket szült lakóhelyén, majd a csecsemőt bántalmazta, és egy reklámtáskában egy utcai szemeteskonténerbe tette. A csecsemő holttestét másnap reggel fedezték fel. 

2015-ben aztán egy DNS-vizsgálat után elfogták a feltételezett tettest, a nő ellen 2016 júliusában emeltek vádat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top