Aktuális

Egyszerű kütyüvel spórolhatnak 100 ezreket az autósok

100 ezreket spórolhattok a hamarosan induló internetes platform használatával. A közeli jövőben ugyanis pillanatok alatt pontos képet kaphattok annak az autónak a valós állapotáról, amelyet például egy hirdetés alapján szeretnétek megvenni.

Hamarosan egységes platformon kérhetitek le a Magyarországon forgalomba helyezett autók valós kilométeróra-állását, biztosítási adatait, kárelőzményeit. A rendszer még ennél is többet ígér, ugyanis egyszerű telematikus rendszer telepítésével minden lehetséges adatot kideríthettek a kiválasztott autóról. A platform használatával gyorsan és egyszerűen kideríthetitek, a meghirdett használt autót üres reklámszöveggel akarják-e rátok sózni, vagy valóban annyira megkímélt az állapota, ahogy ígérik.

A várhatóan 2018-tól elérhető Jármű Szolgáltatási Platfom a korábbi adatbázisokat egységesíti, és a fejlesztők ígérete szerint egyszerűen, könnyedén használható. A modern autókat számítógép vezérli, így azokba beépíthető a motorhasználatot és a vezetési stílust rögzítő rendszer is. Mindezzel pedig jelentős összegeket is megspórolhattok. A szakértők szerint a használtautó-piacon jóval magasabb árat fizetnek azokért az autókért, amelyek előélete nyomon követhető – írja a Pénzcentrum.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top