Aktuális

200 ezres bírságot osztogatnak májustól a fűre parkolásért

Május 1-jétől 50 ezer forintos helyszíni bírsággal, vagy 200 ezer forintos bírsággal büntethetnek, ha közterületen fűre parkolnátok, vagy galambot, kóbor állatot etettek. Azok sem járnak jobban, akik nem irtják a házuk környékén a parlagfüvet.

A meglehetősen durva büntetéseket Kecskeméten szabják ki azokra, akik az út melletti füves sávra parkolnak, közterületen galambot, kóbor kutyát, kóbor macskát etetnek. A bírság azoknak a családiház-tulajdonosoknak is jár, akik nem irtják házuk előtt a parlagfüvet.

A Kecskeméti Városrendészet munkatársai helyszíni bírságot szabhatnak ki, ha a szabálysértő elismeri vétkességét, a bírság maximum 50 ezer forint lehet. Közigazgatási eljárás esetén a magánszemélyeket sújtó büntetés összege legfeljebb 200 ezer forint, míg a cégekre akár 2 millió forintot is róhatnak.

A Baon.hu úgy tudja, május 1-jétől Kecskeméten tilos a közterületeken a galambokat etetni. A polgármester szerint a madarak ürüléke fertőzésveszélyt hordoz, amellett hogy rongálja a fa- és fémfelületeket.

Büntetés jár ezentúl azoknak is, akik ellopják, összefirkálják vagy letakarják az utcanévtáblákat, de azok sem járnak jobban, akik nem teszik ki látható módon a házfalra vagy a kerítésre a házszámot. A város a játszótéri eszközök rongálói ellen is fel akar lépni, és ugyanígy bírsággal illetik azokat is, akik emlékművön, lejárati lépcsőn, kőpadon, szökőkúton, templom előtti lépcsővel határolt részen gördeszkáznak, görkorcsolyáznak vagy kerékpároznak.

Sokba kerülhet, ha a fűre parkoltok Kecskeméten
Sokba kerülhet, ha a fűre parkoltok Kecskeméten

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top