Aktuális

3 lényeges pontban változnak tavasztól a rendszámtáblák

Három újabb változtatást vezetnek be a rendszámtáblákkal kapcsolatosan. Az első a kerékpárt szállítókat érinti, és már áprilistól bevezetik, a második májustól lép érvénybe, és a diplomáciai rendszámokra vonatkozik, míg a harmadik fontos változtatásra folyamatosan kerül sor.

Áprilistól szürke rendszámtáblát igényelhettek, ha az autóra kerékpártartót szereltetek föl. Erre azért van szükség, mert a gépkocsi hátuljára erősített biciklitartó eltakarja a rendszámtáblát, amit így a hatóság sem láthat. A szürke tábla betűi és a keret színe fehér lesz, feltüntetve rajta az Európai Unió tagállamjelzését, de nem tesznek rá regisztrá­ciós matricát. A rendszámtáblák engedélyhez kötöttek, bekerülnek a forgalmi engedélybe is, és fizetni is kell értük, pontosan 5500 forintot.

A Magyar Idők megtudta, hogy május 1-jétől fokozatosan vezetik be hazánkban is a CD betűjelű rendszámtáblákat, amellyel egyidejűleg a jelenlegi DT és CK betűjelű rendszámtáblákat megszüntetik. A CD betűjelű különleges rendszámtáblára jogosult képviseletek, szervezetek és személyek az év végéig cserélhetik le a régi rendszámtáblákat.

Az összetéveszthetőség miatt tavaly az N kezdőbetű után egyből P-re váltott a rendszer, az rendszámok kiestek a sorból. Egyes karakterek ugyanis megtévesztők lehetnek, könnyen összetéveszthetők a számokkal és a kamerákat is összezavarják. Ilyen volt az “I” és az “O” is, illetve hamarosan a “Q” betű is kimarad a sorból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top