Aktuális

Trumppal szeretne találkozni a romák királya

Heti kétszer jár angoltanárhoz Dorin Cioabă, aki önmagát a romák nemzetközi királyának kiáltotta ki. A nyelvórák azért kellenek, hogy személyesen beszélhessen Donald Trumppal a mexikói fal felépítéséről.

A romák királya most hetente két angolórát vesz, mert abban bízik, hogy hamarosan személyesen is találkozhat Donald Trumppal a Fehér Házban. “Kedden és pénteken van egy-egy angolórám. Találkoztam már amerikai emberekkel, és beszélgettem velük” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Dorin Cioabă, aki magát a romák nemzetközi királyának tartja.

A romák királya még januárban írt levelet Donald Trump frissen megválasztott amerikai elnöknek a nemzetközi cigányság nevében, amiben felajánlotta, hogy a romák szívesen felépítenék a falat Mexikó és az Egyesült Államok között, erre várja az Egyesült Államok elnökének válaszát.

A nyelvórákkal jól halad, saját bevallása szerint kezdő szinten beszél angolul, és egy társalgási kézikönyv minden szavát ismeri.

“Beiktatása alkalmából a romák nevében jó egészséget kívánok, és Isten áldását kérem a világbéke és a haladás érdekében hozott döntéseire. Ugyanakkor az általam képviselt nemzetiség támogatásáról biztosítom projektjei megvalósításában, és ajánlatot tennék egy együttműködésre: a romák megépítenék a falat Amerika és Mexikó között. Olcsón dolgozunk, mert a romáknak nincs munkahelyük, és igen gyenge anyagi helyzetben vannak. Nem utolsósorban tájékoztatom, hogy a romák jó fémmegmunkáló szakemberek, képesek tehát megvalósítani az ön elképzelését” – írta levelében Trumpnak Cioabă.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top