Aktuális

Ma is elromlott a felújított metró

Lassan inkább az lesz hír, ha eltelik úgy egy nap, hogy nem romlik el. Mindenesetre már megint kivonták a forgalomból.

A hétfőn átadott, felújított 3-as metró szerelvényéről kedd délután a Gyöngyösi utcai megállóban leszállították az utasokat, mert  a járművezető ajtójelzéshibát észlelt. A szerelvényt ezután kivonták a forgalomból, majd szerdán délután ismét elindították.

Ma is elromlott a felújított metró

A felújított metró csütörtökön ismét a remízben maradt.

Az orosz Metrowagonmash négy nappal a forgalomba állítás után úgy döntött az utasforgalmi tapasztalatok alapján, hogy egy műszaki felülvizsgálat keretében elvégzi a felújított szerelvény egyes egységeinek rendszerfrissítését, pontosító beállításait, amelyekkel a vonat működése, viselkedése stabilabbá, megbízhatóbbá válik majdközölte az NLCaféval a BKV.

A mai napon viszont ismét elindították a felújított metrót, ám nem sokáig bírta. A HVG értesülései szerint a Pöttyös utcánál satufékezett, majd 10-15 percig arra vártak az utasok, hogy az ajtók kinyíljanak. Ezek után a szerelvényt ismét kivonták a forgalomból, amit Tarlós István a sajtótájékoztatóján be is jelentett. A főpolgármester megjegyezte, hogy nem érti, miért hibásodott meg ismét a metró. Szerinte ez valami Murphy-törvény lehet, vagy az ördögi erők játéka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top