Aktuális

Már vádat is emeltek a tegnapi terrorista ellen

Már vádat is emeltek az ellen a férfi ellen, aki gyalogosok közé hajtott Antwerpen főutcáján. A hatóságok kezdeményezték a 39 éves férfi előzetes letartóztatását is.

Vádat emeltek a 39 éves Mohamed R. ellen, akit a belga hatóság “terrorista gyilkosság kísérlete és a fegyvertartásra vonatkozó szabályok megsértése” bűntettével gyanúsít. Belga lapértesülések szerint a férfi korábban nem került a belga biztonsági szakszolgálatok látókörébe, nem szerepelt a neve a szélsőségesek adatait tartalmazó adatbázisban.

Mohamed R. szerdán hajtott az antwerpeni főutcán sétáló tömegbe, ám sikeresen megállították, senki sem sérült meg. A hatóságok szerint egy “lehetséges terrortámadást” sikerült megakadályozni. A férfi autójában számos lőfegyvert, késeket és egy egyelőre ismeretlen folyadékkal teli kannát találtak.

Szerdán az egy évvel ezelőtti terrortámadások áldozataira emlékeztek. Tavaly március 22-én először a Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd fél órával később az európai uniós negyed közelében lévő Maelbeek metróállomáson hajtottak végre öngyilkos merényletet egy dzsihadista csoport tagjai. 

Belgiumban a hatóságok hármas, azaz “súlyos” fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét. Ez azt jelenti, hogy “lehetséges és valószínű” egy támadás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top