Aktuális

120 óra közmunkára ítéltek egy graffitist Szolnokon

Ezek után kétszer is meggondolja, hogy alkoholos filcet vegyen a kezébe az a szolnoki fiatal, aki összefirkálta a MÁV jegykiadó automatáját a szolnoki vasútállomás aluljárójában. A rongálásért 120 óra közmunkára ítélte őt a Szolnoki Törvényszék.

Jogerős annak a 19 éves fiatalnak a büntetése, aki a szolnoki vasútállomás aluljárójának falát, illetve az ott elhelyezett jegykiadó automatát egy alkoholos filccel összefirkálta. A MÁV Ingatlankezelő Kft. vagyontárgyaiban a fiatal férfi szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozott a rongálással.

A 19 éves fiatalt 120 óra közérdekű munkára ítélte a Szolnoki Törvényszék, amit fizikai munkában kell ledolgoznia a garázdának. Ha nem dolgozza le, börtönbe kerül – írja a Szoljon.

A szolnoki vasútállomás aluljárója:

Jó tudni, hogy a hatályos jogszabályok szerint falfirkának minősül a festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más, felületképző anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges felületbevonat, amely nem a vagyontárgy rendeltetésszerű használatához szükséges.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top