Aktuális

Londoni terrortámadás: Gázolás és késelés a brit parlamentnél, négy halott – frissítve

Több embert elgázoltak eddig ismeretlen támadók Londonban a brit parlament épületének közelében, majd egy rendőrt is megkéselt egy támadó, akit a rendőrök később lelőttek.

Legalább egy tucat sérült maradt az után az autó után, ami a gyalogosok közé hajtott Londonban, a Westminster hídon. Az autó később a Parlament kerítésének hajtott, majd lövéseket lehetett hallani – számol be a londoni terrortámadásról a Reuters tudósítója.

A Guardian szerint két embert lelőttek, az egyik támadónál kés volt. Az MTI úgy tudja, egy rendőrt meg is késeltek a parlament épületénél. A gázolásnak szemtanúja volt Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter, aki a Twitterére töltött fel egy videót a hídon fekvő sérültekről.

A londoni terrortámadás miatt a brit parlament ülését felfüggesztették, a képviselőket biztonságba helyezték, az épületet felfegyverzett rohamrendőrök vették körül.

Frissítés:

Az MTI szerint Theresa May brit kormányfőnek nem esett baja, biztonságban van. A rendőrség az incidenst terrortámadásként kezeli, azt még nem tudják, hogy mi volt a késelő merénylő indítéka. Kórházi információk szerint a hídon elgázolt áldozatok közül egy nő életét vesztette. A brüsszeli merénylet éppen egy éve történt, Londonban viszont 2005 óta nem sikerült terrorcselekményt végrehajtani az iszlamista bűnözőknek.

Frissítés 2: 

A londoni parlamernt mellett megkéselt rendőr meghalt – írja az MTI.

Frissítés 3:

A Scotland Yard tájékoztatása szerint négyen meghaltak és legalább húszan súlyosan megsérültek a London belvárosában elkövetett merénylet miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top