Aktuális

Fel is robbanhatott volna a droglabor Újpesten

A rendőrség mellett mentő és a katasztrófavédelem is kiszállt a rajtaütésre.

Ötvenmillió forint értékű amfetamin piacra kerülését akadályozták meg a készenléti rendőrség nyomozói egy kábítószerlabor felszámolásával Budapesten. A rajtaütésre még vasárnap került sor a főváros IV. kerületében. A helyszínen lefoglalt műanyag tartályban található mintegy 120 liter amfetamintartalmú folyadékból az igazságügyi vegyészszakértő véleménye alapján 15-20 kilogramm por állagú kábítószer készülhetett volna.

Mivel az amfetamint rendkívül robbanásveszélyes vegyi anyagokból állítják elő, az intézkedésben a rendőrök mellett a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat egységei is részt vettek.

A házilag épített droglaborban a kábítószer előállítása közben érték tetten G. Endre 33 éves budapesti férfit. Ugyanakkor a rajtaütéssel egy időben más budapesti és fővárosközeli helyszíneken további három gyanúsítottat fogtak el az összehangolt akció során.

A vizsgálat adatai szerint E. Ferenc 33 éves szurdokpüspöki lakos a kábítószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzését és szállítását intézte, a 35 éves kakucsi K. Sándor az anyagi fedezetet biztosította, és részt vállalt a kábítószer értékesítésében, míg a 48 éves dunapataji P. János a gyártáshoz használt ipari telepet bocsátotta rendelkezésre.

A négy elfogott férfit a rendőrök kábítószer-kereskedelem  megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top