Aktuális

Bíróság elé áll a francia pár kutyáját lelövő vadász

Fél évvel az eset után lezárta a nyomozást a pásztorkutyát lelövő vadász ügyében a rendőrség, és vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

Sikerült lezárni a rendőrségnek a nyomozást annak a vadásznak az ügyében, aki tavaly szeptemberben lelőtte egy Magyarországon túrázó francia pár kutyáját – írja a Baon. Az eset nagy port kavart, melyről mi is több cikkben beszámoltunk. A vadász először azt állította, hogy a kutya vadat űzött, ezért lelőtte, majd tolmácsot hívott, és így magyarázta el a franciáknak a szituációt. Később kiderült, hogy egyáltalán nem hívott tolmácsot, sőt állításával ellentétben nem hantolta el az állatot, hanem a tetemet egyszerűen beledobta a Dunába.

A vadász ellen nemcsak a vadásztársaság indított etikai eljárást, hanem a rendőrség is nyomozni kezdett.  Az igazságügyi szakértő szerint a férfi nem volt elég körültekintő, az állatot jogosulatlanul és indokolatlanul lőtte le, ezért a rendőrség vádemelési javaslattal él a férfi ellen a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top