Aktuális

Több mint 2 évre zárják le az alagutat és a Lánchidat

Több mint két évre zárhatják le a Várhegy-alagútat és a Lánchidat Budapesten. A BKK szerint az útfelújítást nem lehet tovább halasztani.

A Fővárosi Közgyűlés 2017. február 22-én a Lánchíd és a Várhegy-alagút felújítását felvette a 2017-es budapesti költségvetésbe.

Az útfelújítás során várhatóan kerékpáros utat is kialakítanak a Lánchídon és az alagútban is. A budai hídfőnél módosítják a most használatban lévő gyalogos-kerékpáros aluljáró nyomvonalat, amelynek köszönhetően a kerékpárosok és a gyalogosok is biztonságosabban közlekedhetnek majd. A környéken több gyalogátkelőt is kialakítanak.

A Lánchíd és az alagút felújítását egyszerre végzik majd. Az építkezés során a hidat lezárják az autóforgalom elől, de a gyalogosok is csak korlátozottan használhatják. Az alagutat teljes mértékben lezárják, a tömegközlekedési járatokat más útvonalra terelik.

A beruházás várhatóan két és fél évig húzódik el, 22,33 milliárd forintból valósítja meg a főváros – írja a Portfolio.hu.

Több mint 2 évre zárják le a Lánchidat és az alagutat

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top