Aktuális

Ez történik ma, Douglas Adams születésnapján

Budapesten szombaton reggel 06:06-kor kel fel a nap, és 17:39-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. III. 11.

Ezen a napon:

1849-ben Bem tábornok Segesvárról indított ellentámadással legyőzi Puchner császári csapatait, és elfoglalja Nagyszebent. 1952-ben Douglas Adams szülinapja. 2014-ben az ún. Krími Köztársaság deklarálja függetlenségét Ukrajnától.

Ez történik ma, Douglas Adams születésnapján

A nap mottója:

“Ha az ember tényleg meg akar érteni valamit, annak az a legjobb módja, ha megpróbálja elmagyarázni valakinek. Ez arra kényszeríti, hogy helyretegye a dolgokat a saját fejében. És minél lassúbb és nehézfejűbb a tanítvány, annál egyszerűbb ideákra kell lebontanunk a gondolatmenetet. És valójában éppen ez a programozás lényege. Mire az ember egy bonyolult gondolatot lebont olyan egyszerű lépésekre, hogy azt még egy buta gép is megértse, addigra biztos, hogy valamit megtanul arról a dologról. A tanár általában többet tanul, mint a diák. Nem így van?” – Douglas Adams

Névnap:

Március 11-e Szilárd, Aladár, Bendegúz, Borbolya, Bors, Borsa, Borsika, Kadosa, Tera, Teréz, Tessza, Tímea, Ulrik napja.

Március 11-én született:

Szondi Lipót pszichiáter, Douglas Adams író és Nina Hagen énekesnő

Időjárás:                                                                                        

A napsütést időnként felhők zavarják meg, ám említésre méltó csapadék nem várható. Az északi szél erős, helyenként viharos lesz. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “Szeretnéd bebizonyítani, hogy mennyire megbízható vagy, és milyen szilárd alapokon nyugszik az értékrended.” A többiért olvass tovább itt!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top