nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Ez történik ma, Douglas Adams születésnapján

Ez történik ma, Douglas Adams születésnapján

Budapesten szombaton reggel 06:06-kor kel fel a nap, és 17:39-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

2017. III. 11.

Ezen a napon:

1849-ben Bem tábornok Segesvárról indított ellentámadással legyőzi Puchner császári csapatait, és elfoglalja Nagyszebent. 1952-ben Douglas Adams szülinapja. 2014-ben az ún. Krími Köztársaság deklarálja függetlenségét Ukrajnától.

Ez történik ma, Douglas Adams születésnapján

A nap mottója:

“Ha az ember tényleg meg akar érteni valamit, annak az a legjobb módja, ha megpróbálja elmagyarázni valakinek. Ez arra kényszeríti, hogy helyretegye a dolgokat a saját fejében. És minél lassúbb és nehézfejűbb a tanítvány, annál egyszerűbb ideákra kell lebontanunk a gondolatmenetet. És valójában éppen ez a programozás lényege. Mire az ember egy bonyolult gondolatot lebont olyan egyszerű lépésekre, hogy azt még egy buta gép is megértse, addigra biztos, hogy valamit megtanul arról a dologról. A tanár általában többet tanul, mint a diák. Nem így van?” – Douglas Adams

Névnap:

Március 11-e Szilárd, Aladár, Bendegúz, Borbolya, Bors, Borsa, Borsika, Kadosa, Tera, Teréz, Tessza, Tímea, Ulrik napja.

Március 11-én született:

Szondi Lipót pszichiáter, Douglas Adams író és Nina Hagen énekesnő

Időjárás:                                                                                        

A napsütést időnként felhők zavarják meg, ám említésre méltó csapadék nem várható. Az északi szél erős, helyenként viharos lesz. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “Szeretnéd bebizonyítani, hogy mennyire megbízható vagy, és milyen szilárd alapokon nyugszik az értékrended.” A többiért olvass tovább itt!

 

 

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon