Aktuális

Jöhet a kilencosztályos általános iskola

A kilencosztályos általános iskolai rendszer bevezetéséről beszélt Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere Székesfehérváron, a pedagógiai szakszolgálatok hete rendezvénysorozat nyitókonferenciáján.

Ma kezdődött a Pedagógiai szakszolgálatok hete című rendezvénysorozat Székesfehérvárott, ahol a nyitórendezvényen Balog Zoltán miniszter is beszédet mondott. Többek között arról beszélt, hogy a legutóbbi kormányülésen döntés született: elindulnak a kilencosztályos általános iskola irányába.

A kilencosztályos általános iskola egyfajta preschoolt (előiskola) jelent, mert a szakmai viták ebbe az irányba mutatnak – mondta a rendezvényen Balog Zoltán. Azt ígérte, hogy a rendszer bevezetését komoly társadalmi vita fogja megelőzni, miközben a szükségességéről egyre inkább szakmai konszenzus van. 

Elmondta azt is, hogy a tervek között több speciális tanulmányi program is van, de arról még viták zajlanak, hogy négyéves óvoda, ötéves alsó tagozat vagy 3+3+3 éves általános iskola lenne-e a jó megoldás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top