nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Sok a csaló – változtatnak a lakásárverések rendszerén

Sok a csaló – változtatnak a lakásárverések rendszerén

Egy új törvénymódosítási javaslat szerint az ingatlanok becsértékének – kikiáltási árának – száz százaléka alatt a jövőben nem lehetne árverést tartani.
MTI
f Ajánlom

A végrehajtási törvény módosításáról szóló javaslatukról Soltész Miklós, a KDNP alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, azt indítványozzák, hogy ha folyamatos árverésen, egy éven belül a lakást nem sikerül értékesíteni 100 százalékos értéken, akkor a becsült érték legfeljebb 80 százalékáig lehessen engedni az árból. A felek közös megállapodása esetén ettől a kikötéstől el lehetne térni, azaz meg lehetne egyezni alacsonyabb árban is.

Sokak számára okozott problémát az eddigi gyakorlat (Fotó: Tumblr)
Sokak számára okozott problémát az eddigi gyakorlat (Fotó: Tumblr)

Ha ezek után még adósság maradna fenn, akkor azt a bankoknak el kell engedniük – ismertette az előterjesztést Soltész Miklós. A képviselő megjegyezte, ha az ellenzéki pártok hozzájárulnak a házszabálytól való eltéréshez, már hétfőn tárgyalhatják a javaslatot, és kedden el is fogadhatják.

Harrach Péter frakcióvezető emlékeztetett, hogy a kilakoltatási moratórium március 1-jén véget ért, de ha még nem történt törvényes árverés, akkor közbe tudnának lépni.

Megosztás Facebookon