Aktuális

17 gyerek lett rosszul az iváncsai tanuszodában

Klórgáz mérgezés miatt 17 gyerek került kórházba az invácsai tanuszodából, miután elromlott az uszoda klóradagolója. A gyerekek nem szenvedtek súlyos károsodást, de egy éjszakát a kórházban kell tölteniük.

Szerencsés kimenetelű baleset történt Iváncsán, ahol a helyi tanuszodában 17 gyerek lett rosszul a felgyülemlett klórgáztól. Csütörtök reggel a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola 22 negyedikes diákja és kísérőjük érkezett az uszodába a szokásos reggeli foglalkozásra, de a gyerekek hamar rosszul lettek, sápadttá váltak és köhögni kezdtek – írja a feol.

A gyors szellőztetés ellenére a 22 gyerekből 17-et a klórgázmérgezés tüneteivel kórházba szállítottak, akiknek szerencsére nem esett komolyabb bajuk, csak megfigyelés miatt kell a mai éjszakát a kórházban tölteniük.

Az első vizsgálatok szerint a hibát az uszoda számítógépes rendszerének meghibásodása okozta, ami a vízkezelésért, így a klór adagolásáért is felel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top