Aktuális

Sok száz kismadár volt a csempész autójában

Mondhatni kiszagolták a csempészt a záhonyi határátkelőnél szolgálatot teljesítő NAV-ellenőrök, aki több száz védett madarat akart Ukrajnából Olaszországba csempészni. Nem kalitkába szánták őket.

Valahogy nem tudnak leszokni az énekesmadarak fogyasztásáról az olaszok, az ilyen ételeket felszolgáló éttermeket illegális úton látják el a csempészek, jellemzően Kelet-Európából származó madarakkal. A tányérokon gyakran végzik a süvöltők, csonttollúak és a 2017-es év madarának választott tengelicek is.

Legutóbb egy Olaszországba tartó lengyel kisbusz ukrán sofőrjét fülelték le az ukrán–magyar határon, miután penetráns madárszag terjengett a gépjárműben. Az alapos vizsgálat után kiderült, hogy az ülések alatt négy ketrecben 231 természetvédelmi oltalom alatt álló énekesmadarat rejtettek el, amelyeket egy olasz étteremnek szállítottak volna eladásra.

A hatóság munkatársai a mintegy 6 millió forint értékű csempészszállítmányt lefoglalták, értesítették a természetvédelmi hatóságot, és feljelentést tettek a rendőrségen természetkárosítás miatt – írja a szabolcsihir.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top