Aktuális

Egész Budapestet megviselik a viharkárok

Emeletről lefújt betontömb, kicsavart fák, veszélyes tetők, elakadt trolibuszok – ez a keddi viharkár eddigi mérlege Budapesten.

Angyalföldön egy nagy fa dőlt az úttestre Bulcsú utca és Szabolcs utca sarkán, a Váci úton pedig egy hatemeletes lakóház negyedik emeleti erkélyről esett betontömb a járdára. A még csak leesni készülő darabokat ezekben a percekben bontják le a budapesti tűzoltók.

A Városmajorban, a Maros utcában a parkoló járművekre potyogott vakolat egy társasházról – írja a hvg.hu. Újpesten a Szilágyi utcai felüljáróról is hullik a vakolat, a tűzoltó munkája itt útszűkülettel jár. A II. kerületi Hűvösvölgyi úton karvastagságú, öt méter hosszú faágakat távolítanak el a tűzoltók az úttestről.

Egész Budapestet megviselik a viharkárok

Erzsébeten, a Zalaegerszeg utcában egy megdőlt hársfa veszélyezteti a forgalmat. A VI. kerületben, a Deák Ferenc téren egy bádoglapot mozgat a szél egy épület tetején, a tűzoltók már a helyszínen tartózkodnak – a tűzoltók tehát nagyüzemben kapják a bejelentéseket egész nap, főváros szerte.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több viszonylata szintén nem tud megszokott útvonalán közlekedni.

Az Újpestet Rákospalotával összekötő Pozsony utcai vasúti aluljáró XV. kerület felé vezető oldalát lezárták, mert törmelék került a burkolatra. A forgalom az Újpest felé vezető oldalon, váltakozva haladhat. A 12-es villamos helyett Rákospalota–Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között pótlóbusz közlekedik.

Lezárták a Hermina út Ajtósi Dürer sor felé vezető oldalát az Erzsébet királyné útjánál, mert egy hosszabb szakaszon kerítés dőlt az útra. A 72-es trolibusz helyett a teljes vonalon, míg a 74-es trolibusz helyett az Ötvenhatosok tere (István utca) és a Kassai tér között továbbra is pótlóbusz közlekedik.

A 147-es autóbusz nem érinti az Újpesti piac megállót.

Lezárták a XII., Maros utcát. A 39-es és a 102-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Maros utcai rendelőintézet megállót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top