Aktuális

Három napig ült a fán egy cica, majd lerázta a megmentőit

Örkény István kétségkívül remek novellát írna arról a fekete cicáról, aki három napot töltött egy fűzfa tetején, majd amikor az érte aggódó emberek a megmentésére indultak, inkább odébbállt.

Három napig aggódtak a gyergyószentmiklósiak azért a fekete macskáért, amelyik egy tíz méter magas fűzfa tetejébe mászott fel a múlt héten, majd három napig nem mozdult sehova. A jó gyergyóiak persze hívták a tűzoltókat, akiknek nem akaródzott létrás kocsit küldeni a fűzfán rekedt macskáért – írja a Székelyhon.

A városlakók aggodalma eljutott az önkormányzati állatmenhely dolgozóinak fülébe is, akik végül saját emelőkosaras autójukkal elmentek a helyszínre. A macskamentő akció jól indult, ám amikor már majdnem elérték a fekete cicát, az átsétált egy másik ágra. Az állatmentők újrapozícionálták a kocsit, ismét a magasba emelkedtek, és ismét lejátszódott volna az előbbi történet, ha a macska lába nem csúszik meg az egyik ágon. Viszont megcsúszott, így a cica könnyed, tízméternyi zuhanás után földet ért, majd elszaladt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top