Aktuális

Különgépen tér haza Kínába Amerika kedvenc pandája

Elérkezett az idő, hogy hazatérjen Kínába Pao Pao, a washingtoni állatkert óriáspandája. A mackó az utat különrepülőgépen, egy kényelmes ketrecben, huszonöt kiló bambusz társaságában teszi meg.

Hamarosan elindul Kínába Pao Pao, a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkert négyéves óriáspandája. Az eseményt az állatkert Facebook-oldalán élőben közvetíti ma délután. A 16 órás utat egy neki dedikált FedEx-gépen teszi meg, egy franciaágy méretű, kényelmes ketrecben, amibe gondozói 25 kiló bambuszt, három kiló almát és egy kilónyi édesburgonyát is beraktároztak. “Az út nagy részén, reméljük, hogy enni fog” – közölte gondozója, Marty Dearie, aki addig Kínában marad Pao Paóval, amíg a mackó meg nem szokja új környezetét.

Szerencsére nem maradnak panda nélkül a washingtoniak, az állatkertben három óriáspanda marad, Pao anyja, a 18 éves Mej Hsziang, apja, a 19 éves Tian Tian és Bej Bej nevű egyéves bocsuk.

A világ állatkertjeiben született óriáspandáknak mind vissza kell kerülniük Kínába 4 éves koruk környékén, hogy két-három éven belül bevonják őket a tenyészprogramba.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top