Aktuális

10 focipályányi szemét úszik a Tiszán

Hatalmas károkat okozott az elmúlt két hétben a Tiszán levonuló jeges ár. Amellett, hogy a jégzajlás házakat sodort el, borzalmas mennyiségű szemetet hagyott maga után.

Utoljára 40 évvel ezelőtt volt hasonló jégzajlás a Tisza magyarországi szakaszán. Az áradás hatalmas mennyiségű szemetet hagyott maga után. Szakemberek szerint annyi hulladék úszik most a folyón, amennyivel 10 focipályát lehetne beteríteni.

Az M1 Híradó megtudta, a Tiszában maradt szemét veszélyes hulladékot is tartalmaz, vasárnap még hűtőgépet is láttak a vízben úszni. Éppen két hete érte el a jeges ár a Tisza magyarországi szakaszát, mindent vitt magával, amit csak ért, így nemcsak szemetet, de csónakokat, stégeket, Tiszacsegénél pedig a kompot is.

A Tiszában maradt hulladékot a szakemberek szelektíven szétválogatják, a tüzelhető uszadékfát hasznosítják, a kommunális hulladékot pedig a szeméttelepekre szállítják.

Irdatlan mennyiségű szemetet hagyott maga után a tiszai jeges ár

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top