Aktuális

Gumicukorba akarta rejteni a ciánt

A nyugdíjas férfi pénzt akart zsarolni két vállalatóriástól, ezért levélben fenyegetést küldött, ciánt rejt a szupermarketekben kapható gumicukrokba.

A 74 éves nyugdíjas férfi azzal fenyegetett meg két céget, ha nem fizetnek neki 1 millió eurót (cca. 310 millió forint), akkor veszélyes mérget rejt a szupermarketekben kapható gumicukrokba. Azt is elmondta, a ciánt már beszerezte, sőt “vigyázat, mérgezett” feliratokat helyezett a gumicukrokra és a pizzákra az üzletekben.

A gumimacikat gyártó Haribo és a Kaufland üzletlánc a fenyegetést követően a német rendőrséghez fordult, a nyomozásnak köszönhetően a zsaroló férfit a hatóságok gyorsan elfogták.

A férfi először levélben küldte el követelését a cégeknek, majd később e-mailben is megismételte azt. Ekkor már a rendőrség figyelte őt. Mint ügyvédje elmondta, a férfi 180 eurós nyugdíjból próbál megélni, melyben lehetetlen. Utóbb már az orvosságait sem tudta kifizetni, ekkor döntött a zsarolás mellett. A kétségbeesett férfi azt mondta, senkinek sem akart ártani – írja a The Local.de.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top